Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
– 400 g mljevene junetine
– 1 glavica crvenog luka
– 1 glavica ljubičastog luka
– 4 čena bijelog luka
– 12 crnih maslina bez košpica
– 400 g pelata paradajza
– 80 g sjeckanih badema
– 1 dl crnog vina
– 200 g palente
– 4 kašike ulja
– mješavina začina, biber
Priprema:
1. Crveni i ljubičasti luk isjeći na kockice, bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Pelat paradajza isjeći na krupnije kocke, crne masline na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crveni, ljubičasti i bijeli luk, a potom dodati mljevenu junetinu, te i nju kratko propržiti kako bi promijenila boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati pelat paradajza i sjeckane bademe, te nastaviti sa dinstanjem.
5. Pred kraj dinstanja dodati masline, crno vino i začine po ukusu. Potom nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. Palentu pripremiti prema uputstvu sa kesice i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
IZVOR: LIFE CONTENT