Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
600 g pilećeg bijelog mesa
2 dl pileće supe
300 g milerama
2 dl neutralne pavlake
200 g gotovih mlinaca
150 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mješavina začina, kari
Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smjese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.
Foto: Dobra hrana Izvor: Pošalji recept