Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima.
Sastojci:
2 kašike putera
3 kašike paradajz sosa
1/2 kašičice aleve paprike
1 crvena paprika isječena na kockice
2 prase (isjeckane)
2 šolje isjeckanog špinata
200 g kuhane piletine isječene na kockice (najbolje je da koristite bijelo meso)
8 jaja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
150 g narendanog sira po izboru
Priprema:
Zagrijte rernu. Premažite kalup za mafine ili koristite papirne korpice za jednokratnu upotrebu.
Prodinstajte papriku i luk na puteru (na umjerenoj temperaturi) dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Dodajte paradajz sos i pustite da proključa. Isključite ringlu, pa ubacite špinat i prethodno skuhanu piletinu. Promiješajte tako da se masa ujednači, pa je ravnomjerno rasporedite u pleh za mafine.
U drugoj posudi umutite jaja sa solju, biberom i alevom paprikom, pa prelijte preko povrća i mesa. Pecite na umjerenoj temperaturi dvadesetak minuta, a pred sam kraj dodajte sir.
Kada se jaja ispeku, a čačkalica ubačena u sredinu mafina bude čista, jelo je gotovo.
Sačekajte da se pleh prohladi, pa izvadite mafine i uživajte u njihovom ukusu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs