Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju tako da se od jednog bijelog mesa dobiju dvije veće šnicle. Šnicle poprečno zasjeći i otvoriti, a potom ih začiniti po ukusu i premazati senfom.
2. Brokulu iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Mladi sir isjeći na 4 šnite.
4. Na svaku šniclu od bijelog mesa staviti cvijet brokule i šnitu mladog sira i preklopiti. Krajeve šnicle istanjiti tučkom za meso da se sljepe. Na isti način napuniti preostale šnicle pa ih premazati uljem.
5. Roštilj prethodno pripremiti i sačekati da ostane žar. Potom na njega spuštati punjenu piletinu i pržiti je dok ne porumeni.
6. Tikvice zajedno sa korom isjeći na kolutove, blago posoliti te ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
7. Prženu piletinu poslužiti uz tikvice.
Izvor: Dobra hrana