Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso uzdužno presjeći napola tako da se od jednog bijelog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Špinat obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i isjeckati.
3. Buđavi i mladi sir izrendati na krupno rende.
4. U manjoj posudi sjediniti špinat, rendani buđavi i mladi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo fila. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra te urolovati.
6. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najprije sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i isjeći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana