Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
manja glavica kupusa
400 g dimljene slanine
2 lepinje
2 jajeta
crveni luk
2 kašike prezli
lovorov list
nekoliko zrna bibera
majoran
so
Priprema:
1. Skuvajte slaninu isječenu na šnite s lovorovim listom i biberom. Izvadite iz vode slaninu, lovor i biber i ostavite sa strane da se ohlade. U toj vodi kratko prokuvajte glavicu kupusa, a zatim ga izvadite i ostavite da se procijedi. Nemojte bacati tečnost.
2. Umočite lepinje u tečnost u kojoj su se kuvale ostale namirnice i sačekajte da lijepo upije vodu i nabubri. Pomiješajte lepinje, isjeckan crveni luk, jaja, majoran, so i prezle. Kada se sve dobro pomiješa, dodajte slaninu, biber i lovor.
3. Prepolovite kupus i stavite u dublji pleh tako da sječena strana bude okrenuta dolje. Razdvojte blago listove kupusa i između njih stavite fil sa slaninom. Preko kupusa zatim prelijte tečnost u kojoj se kuvala slanina, poklopite i pecite na 180 stepeni C oko pola sata dok se na kupusu ne uhvati korica zlatne boje.
Izvor: Stvar ukusa