Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Za umak:
Za dressing:
Priprema:
1. Pureće grudi narezati na 4 šnicle te svaku istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Gljive, luk i peršun sitno isjeckati.
2. U teflonskoj tavi na maslacu propržiti gljive i luk, začiniti ih po ukusu i ostaviti da se ohlade. U ohlađenu smjesu umutiti jaja i peršun.
3. Na istanjene pureće šnicle staviti po list praške šunke, zatim premazati pripremljenim nadjevom od šampinjona, urolati i zaviti u foliju.
4. Rolanu puretinu u foliji kuhati u juhi 30 minuta.
Umak:
1. Hren prodinstati na maslacu pa sipati vino i dinstati dok tekućina napola ne uvri. Zatim dodati kiselu pavlaku, sok od limuna i začiniti po ukusu.
Dressing:
1. Krompir obariti u slanoj vodi, ispasirati ga, sjediniti sa maslacem i žumancima, te začiniti po ukusu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje a pripremljenu smjesu od krompira sipati u dresing vrećicu.
3. Pomoću dresing vrećice istiskivati gomilice na papir za pečenje, dok se ne potroši sav nadjev od krompira, pa ih peći u pećnici dok ne porumene.
Završni postupak:
Kuhane pureće šnicle osloboditi od folije te ih poslagati na tacnu za služenje, preliti umakom od hrena i služiti uz korpice od krompira.
Izvor: Dobra hrana