Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
2 kg teletine
4 mrkve
5 čena bijelog luka
maslinovo ulje
500 vrganja
1 l mesnog bujona
2 glavice luka
1 l vrhnja za kuhanje
sol, biber, peršun
maslac
Priprema:
Teletinu isječenu na kockice propržiti na mješavini maslaca i ulja, dodati nasjeckani luk, mrkvu te usitnjeni bijeli luk i začine. Kratko izdinstati pa umiješati vrganje nasječene na listiće i nasjeckani peršinov list.
Jelo potom premjestiti u vatrostalnu posudu, preliti mesnom supom i peći u pećnici. Kad meso postane gotovo potpuno mekano, zaliti ga vrhnjem za kuhanje.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images