Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja i malo ulja za premazivanje ražnjića na roštilju
750 g piletine bez kostiju / najbolje očišćenih pilećih bataka nasječenih na komade
6 šljiva, svaka podijeljena na 4 komada
2 čena bijelog luka
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
2 kašike svježe nasjeckanog origana
Priprema:
Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu pa nauljite rešetku.
Piletinu, šljive, nasjeckani bijeli luk, so i biber pomiješajte u zdjeli pa tako začinjenu piletinu i šljive slažite na štapiće za ražnjiće.
Pecite na roštilju uz povremeno okretanje od 8 do 10 minuta.
Gotovo pospite svježim origanom.
Izvor: 24sata.hr Foto: Pixabay