Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Nadev:
Način pripreme:
1. Meso oblikujte u tanji komad koji možete uviti u rolat. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom i položite ga na veliki komad aluminijumske folije.
2. Razmutite jaja viljuškom i dodajte sitno isječeni mladi luk i peršun.
3. Ispržite omlet i stavite ga na meso.
4. Po njemu poređajte šunku i pola tcpljenog sira.
5. Dinstajte pečurke na maslacu i začinite solju i biberom. Pola količine dodajte nadjevu rolata.
6. Uvijte meso koliko možete u čvrst rolat i oblikujte folijom.
7. Stavite u dublji pleh s malo vode i dva sata pecite u rerni na umjeronoj temperaturi.
8. Ostatku dinstanih pečuraka dodajte preostalu količinu topljenog sira. Dodajte malo vode i kuhajte nekoliko minuta.
9. Pasirajte sos dok ne postane gladak.
10.Rolat odvojte od folije i isjecite na kriške. Poslužite sa sosom od pečuraka i rashlađenim bijelim vinom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen