Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Ćureće bijelo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zasjeći kako bi se dobila pravougaona šnicla.
2. Šniclu preko najlon kese istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i posuti sa malo karija.
3. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. U odgovarajućoj dubljoj šerpi otopiti puter i ulje. Potom dodati rolovanu piletinu i propržiti na visokoj temperature sa svih strana da porumeni. Smanjiti temperature i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje mlijeka po potrebi.
5. Kada je ćuretina napola dinstana, dodati neutralnu pavlaku i šampinjone isječene na četvrtine pa dinstati dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dodati razmućen gustin sa malo vode, začine po ukusu i kuhati dok se ne dobije željena gustina.
7. Njoke obariti u slanoj void sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih procijediti od suvišne tečnostii poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana