Šareni pileći ražnjići

by | 19 Maja, 2019

Sastojci (za 20 ražnjića):

1 pileći file
150 g tanko sječene pancete
1 tikvica srednje veličine
vegeta, biber, so
štapići za ražnjiće

Priprema:

Od filea načiniti po četiri veće šnicle koje treba dobro istanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili kese za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovno raspasti prilikom udaranja batom za meso.

Tako dobijene šnicle nakapati sa malo ulja i posoliti.

Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke “filete”.

Na svaku “šniclu” složiti po dvije šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko sječene tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.

Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem presjeći između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolince.

Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavi ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po tri do četiri minute na doista jakoj temperaturi.

Poslužiti uz prilog po želji i salatu.

Izvor: recipeci.com