Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (za 20 ražnjića):
1 pileći file
150 g tanko sječene pancete
1 tikvica srednje veličine
vegeta, biber, so
štapići za ražnjiće
Priprema:
Od filea načiniti po četiri veće šnicle koje treba dobro istanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili kese za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovno raspasti prilikom udaranja batom za meso.
Tako dobijene šnicle nakapati sa malo ulja i posoliti.
Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke “filete”.
Na svaku “šniclu” složiti po dvije šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko sječene tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem presjeći između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolince.
Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavi ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po tri do četiri minute na doista jakoj temperaturi.
Poslužiti uz prilog po želji i salatu.
Izvor: recipeci.com