Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g mljeveng mesa
1∕2 glavice luka
2 mrkve
200 g pelata
kašika maslaca
3∕4 kašike brašna
kašika peršuna
600 g krompira
3 kašike mlijeka
bosiljak
Priprema:
Krompir skuhajte. Luk i mrkvu popržite te dodajte meso. Začinite pa umiješajte paradajzu. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Kuhani krompir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac, te sve dobro zgnječite.
Zdjelu za pečenje premažite maslacem i dodajte smjesu od mesa. Prekrijte je krompirom; nanesite ga slastičarskom vrećicom i zapecite na 250 °C oko 15 minuta.
Foto: Thinkstock Izvor: 24sata.hr