Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
15 šnicli pilećeg bijelog mesa
7 jaja
4 kašike brašna
10 kašika prezle
masnoća za premazivanje
400 g pavlake
200 g kačkavalja
3-4 pečene paprike
mješavina suhog biljnog začina
Priprema:
1. Šnicle istucati tučkom za meso preko providne folije, a zatim s obje strane utrljati mješavinu suhog biljnog začina.
2. Uvaljati u brašno, umočiti u 4 umućena jajeta, pa uvaljati u prezlu.
3. Tepsiju srednje veličine premazati mašću i ravnomjerno rasporediti polovinu šnicli.
4. Pavlaku pomiješati s 3 jajeta, te s četvrtinom dobijene smjese premazati šnicle u tepsiji.
5. Odozgo narendati četvrtinu sira i poredati pečenu papriku isječenu na trake.
6. Premazati filom, posuti rendanim sirom, te poredati ostatak šnicli.
7. Na kraju premazati ostatkom fila i posuti preostalim sirom. Peći na 200°C oko 30 minuta.
8. Ostaviti da se ohladi, a zatim isjeći na kocke i poslužiti.
Izvor: Pošalji recept