Šnicle sa pivom

by | 2 Septembra, 2013

Snicle u Pivu

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 poriluk
  • 5 krompira
  • 3,5 dl piva
  • 1 žličica aleve paprike
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g brašna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, papar

Priprema:

1. Junetinu izrezati na tanje šnicle, crni luk na kockice, poriluk na kolutove, a krompir oguliti pa i njega narezati na kolutove.
2. Juneće šnicle istanjiti batom za meso, uvaljati ih u brašno, pržiti na vrelom ulju dok ne porumene, te ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati crni luk i poriluk, kratko propržiti, dodati mljevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. U nauljenu vatrostalnu zdjelu staviti sloj dinstanog luka, prekriti ga prženim šniclama, odgore poređati kolutove krompira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te staviti u zagrijanu pećnicu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posuti ribanim kačkavaljem.

Izvor: Dobra hrana