Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Junetinu izrezati na tanje šnicle, crni luk na kockice, poriluk na kolutove, a krompir oguliti pa i njega narezati na kolutove.
2. Juneće šnicle istanjiti batom za meso, uvaljati ih u brašno, pržiti na vrelom ulju dok ne porumene, te ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati crni luk i poriluk, kratko propržiti, dodati mljevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. U nauljenu vatrostalnu zdjelu staviti sloj dinstanog luka, prekriti ga prženim šniclama, odgore poređati kolutove krompira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te staviti u zagrijanu pećnicu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posuti ribanim kačkavaljem.
Izvor: Dobra hrana