![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk i zelenu papriku isjeći na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati.
3. Marinirane šampinjone presjeći napola.
4. Na malo ulja propržiti šnicle sa obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni luk i češnjak. Potom dodati papriku i pržiti je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj dinstanja dodati mješavinu gustina i malo vode pa kratko prokuhati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz pire krompir.
Izvor: Dobra hrana