Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g telećeg mesa od buta
250 g šampinjona
1 manja prasa
1 manja glavica crvenog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike pikantnog ajvara
1 kašika sjeckanog peršuna
1 kašičica senfa, ulje
2 čena bijelog luka
mješavina začina
Priprema:
1. Teleće meso isjeći na štapiće, šampinjone na četvrtine, prasu i crveni luk na kockice, a bijeli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti prasu, crveni i bijeli luk, a zatim dodati teletinu te i nju kratko propržiti da promijeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omeša.
3. Potom dodati šampinjone, soja sos, ajvar, senf i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustinu. Posuti peršunom.
4. Gotovo jelo po želji možete poslužiti uz pire krompir.
IZVOR: POŠALJI RECEPT