![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
2 komada pilećeg bijelog mesa
1 kašičica žutog šećera
1 kašičica narendanog đumbira
3 kašike soja sosa
1 kašičica gustina
ulje
malo vode
susam
Priprema:
1. U činiji izmiješati soja sos, šećer, đumbir i malo vode.
2. U tavi dobro zagrijati ulje. Dodati piletinu i ispržiti sa obe strane dok ne porumeni.
3. Uliti pripremljen sos i kratko prokuhati. Zatim sipati gustin izmućen u malo hladne vode.
4. Isključiti ringlu i ostaviti nekoliko minuta da se piletina dinsta u sosu.
5. Pečenu piletinu servirati na tanjir, posuti susamom i poslužiti uz skuhanu rižu.
IZVOR: POŠALJI RECEPT