Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1,5 kg piletine bez kostiju
2 glavice crvenog luka
3 mrkve
5 čenova bijelog luka
2 lovorova lista
1 kašika soli
1 kašičica kumina
1 kašičica bibera
1 limun
100 g maslaca
bujon, voda ili vino
Priprema:
U veću posudu koja može u rernu stavite ulje, a zatim na vatri sa svih strana zapržite piletinu. Dodajte joj luk i mrkvu koje ste nasjekli na veće komade, bijeli luk i začine. Ostavite na vatri minutu do dvije, dodajte bujon, vodu ili vino toliko da prekrije dno, ubacite limun koji ste najprije dobro oprali i maslac, a zatim prebacite u rernu.
Pecite oko sat i po do dva sata uz povremeno provjeravanje na 180 stepeni, u zavisnosti od veličine komada mesa. Kada je gotovo, meso prebacite na dasku za sječenje i pomoću dvije villjuške trgajte na manje komade. Poslužite po želji.
Izvor: gastro.24sata.hr