Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
400 g pilećih prsa
1 kašičica kurkume
1 kašičica šafrana
1 kašičica čili papričice
1 kašičica slatke crvene paprike
biber i so
1 kašičica ribanog đumbira
1 kašičica curry mješavine
3 kašike kokosovog mlijeka
1 ljubičasti luk
malo vlasca
Priprema:
Pileća prsa izrežite na komadiće srednje veličine. Dodajte im kurkumu, šafran, čili papričicu, so, biber, slatku crvenu papriku, ribani đumbir, curry mješavinu i kokososvo mlijeko. Pustite neka meso odstoji u marinadi 30 minuta na sobnoj temperaturi. Na malo maslinovog ulja popržite sitno sjeckani luk i dodajte mu meso. Pecite dok meso ne omekša, a po potrebi dodajte malo pilećeg temeljca. Poslužite uz kuhanu rižu.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images