Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Crni i bijeli luk očistiti pa crni luk izrendati na krupno, a bijeli luk na sitno rende. Mesnatu slaninu što sitnije isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, jaja, prašak za pecivo, pavlaku, brašno, slaninu, crni i bijeli luk. Dodati bosiljak i začine po ukusu te dobro izmijesiti da se dobije kompaktna smjesa.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati uštipke prečnika 4 cm.
4. Mladi sir isjeći na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i pržiti ih dok ne porumene sa svih strana.
Izvor: Dobra hrana