Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu izrezati na krupnije komade, a potom je pomiješati sa pavlakom, začiniti po ukusu i ostaviti da stoji u hladnjaku 60 min. Zatim je zajedno sa pavlakom samljeti u mašini za mlevenje mesa.
2. Kačkavalj izrezati na kockice pa sjediniti sa piletinom. Dodati parmezan, začiniti po ukusu i polako promiješati. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati kuglice prečnika 4 cm. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Šampinjone izrezati na listove i propržiti ih na malo putera. Potom dodati neutralnu pavlaku, peršin i začine po ukusu pa kratko prokuhati.
4. Pržene krokete preliti umakom od pečuraka.
Izvor: Dobra hrana