Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1 manje pile
2 glavice crvenog luka
2 crvene paprike
1 žuta paprika babura
2 mrkve
4 paradajza
2 čena bijelog luka
200 g šampinjona
2 ljute papričice
1 dl ulja
mješavina začina
biber
Priprema:
1. Pile isjeći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Paradajz, crvenu i žutu papriku isjeći na krupnije kocke. Mrkvu izrendati na krupno rende, ljutu papričicu isjeći na kolutove, šampinjone na listove, a crveni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crveni i bijeli luk. Zatim dodati mrkvu, crvenu i žutu papriku te i njih kratko propržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana