Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
800 g telećih šnicli od buta
2 glavice crvenog luka
300 g šampinjona
5 dl mlijeka
1,5 dl pavlake
1 kašika brašna
150 g kačkavalja
mješavina začina
biber, ulje
Priprema:
Crveni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
Na masnoći od mesa propržiti luk da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. Potom dodati mješavinu mlijeka, pavlake i brašna. Začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju sipati polovinu umaka od mlijeka i šampinjona. Poslagati pržene šnicle i preliti ih preostalim umakom.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Zatim ih izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi.
Foto: Guliver/Getty Images