
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjski i pileći file uzdužno isjeći na trake debljine 2 cm.
2. Meso začiniti po ukusu pa uzimati po tri trake (kombinovati pileći i svinjski file), pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom i uplesti. Na kraju pletenice također zakačiti čačkalicu.
3. Pomiješati sok od paradajza, bijelo vino, ulje i juneću supu te dodati pasirani bijeli luk, bosiljak, začine po ukusu i promiješati.
4. U vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smjesu od paradajza, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa da ogreznu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
5. Brokulu obariti u slanoj vodi, ocijediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana