![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće batake sa karabatakom uzdužno zasjeći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle od bataka staviti na radnu površinu tako da kožurom budu okrenuti nadolje. Prekriti ih najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
3. Istanjene batake natrljati karijem i začinima po ukusu.
4. Posebno sjediniti sok od paradajza, ulje, vino, pileću supu, bijeli luk u prahu, malo bosiljka i začine po ukusu.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smjese od paradajza. Zatim poslagati batake i prekriti ih listovima kačkavalja. Preliti preostalom smjesom da meso ogrezne. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana