Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk i paradajz što sitnije isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, jaje, paradajz, crni luk, mljevenu papriku, prezle i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje. Pripremljenu smjesu ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
3. Tikvicu oguliti i izrendati na krupno rende. Potom je posoliti i sačekati da pusti sok a zatim dobro ocijediti. Oceđenu tikvicu sjediniti sa izmrvljenim feta sirom i dobro izmešati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smjese od sira a zatim urolovati i krajeve slijepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći na vrelom ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti bareni ili prženi krompir po želji.
Izvor: Dobra hrana