Kobasice u tijestu

by | 5 Juna, 2013

Sastojci:

  • 8 polubarenih kobasica
  • 16 listova mesnate slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1,5 dl vode
  • 3 kašike ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Kobasice uviti u listove mesnate slanine pa ih poređati u podmazanu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kolutove.
3. Posebno u dubljoj posudi napraviti tijesto od brašna, jaja, mlijeka, vode i začina po ukusu.
4. Kada kobasice budu napola gotove, izvaditi ih iz rerne, posuti crnim lukom i preliti pripremljenim tijestom. Potom ih vratiti u rernu i peći dok tijesto ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana