Krem čorba od karfiola

by | 4 Novembra, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g putera
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 2 dl pavlake za kuhanje
  • 30 g parmezana
  • 50 g brusketa
  • mješavina začina

Priprema:

1. Karfiol očistiti i iskidati na cvijetove, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Procijediti ga od suvišne tečnosti, a supu u kojoj se kuhao sačuvati.
2. Crni i bijeli luk sitno isjeckati i propržiti na puteru. Nastaviti sa dinstanjem dolijevajući pomalo vode dok luk ne omekša.
3. Sjediniti obareni karfiol, dinstani luk i malo supe od karfiola te izmiksati.
4. Nakon toga dobijenu kašu sjediniti s preostalom supom od karfiola, dodati kocku od povrća, pavlaku za kuhanje, parmezan i začine po ukusu pa prokuhati.
5. Gotovu čorbu pred služenje posuti brusketima.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept