Krem supa s mladim lukom

by | 25 Jula, 2013

Krem-supa

Sastojci:

  • 250 g krompira
  • 150 g mladog luka
  • 8 dl pileće supe
  • 30 g putera
  • 5 kašike ulja
  • 3 dl jogurta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 200 g šampinjona
  • 4 kriške tosta
  • mješavina začina, so, biber, bosiljak

Priprema:

1. Mladi luk isjeći na kolutove, krompir oljuštiti i isjeći na kocke, tost takođe isjeckati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo putera propržiti bijeli dio mladog luka, a zeleni ostaviti za dekoraciju.
3. U prženi luk dodati krompir i supu, te poklopiti i dinstati dok krompir ne omekša. Zatim sve izmiksovati u blenderu i vratiti u šerpu.
4. Jogurt naliti u šerpu, dodati šampinjone i začine, pa kuhati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja propržiti tost, bosiljak i mješavinu začina, te dodati u gotovu čorbu.
6. Neposredno pred služenje umiješati sok od limuna i posuti percima mladog luka.

Izvor: Dobra hrana