Lignje orli

by | 12 Maja, 2013

Sastojci:

  • 500 g krupnih lignji bez krakova
  • 2 dl piva
  • 2 jajeta
  • 250 g mekog brašna
  • 4 dl ulja
  • 200 g majoneza
  • 2 limuna, so

Priprema:

1. Lignje isjeći na kolutove širine 1 cm i obariti ih sa malo soka od limuna. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohlade.
2. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snjeg. U odvojenoj posudi sjediniti žumanca, pivo i 150 g brašna, začiniti po ukusu i izmješati. Dodati snjeg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Obarene lignje uvaljati u brašno pa umakati u pripremljenu masu od piva i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
4. Pržene lignje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana