Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Priprema:
1. Krake lignji isjeći na kockice, a tijelo ostaviti u komadu.
2. Mladi luk sitno isjeckati, a šampinjone isjeći na kockice.
3. Integralnu rižu obariti u slanoj vodi, a potom je procijediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti mladi luk i krake lignji pa dodati šampinjone te i njih pržiti dok suvišna tečnost ne uvri. Zatim dodati 5 kašika obarene riže, paradajz pire, začine po ukusu i promiješati.
5. Pripremljenom smjesom pomoću poslastičarskog džaka bez završetka za dekoraciju napuniti lignje. Pričvrstiti ih čačkalicom i propržiti na vrelom ulju da porumene.
6. Posebno sjediniti sok od paradajza, bijeli luk, maslinovo ulje, peršun i bijelo vino. Dodati začine po ukusu i ostaviti da proključa.
7. U sos od paradajza spustiti pržene lignje i preostalu rižu te kratko prokuhati.
Izvor: Dobra hrana