Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Bijeli luk i krakove lignji sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati krakove lignji i račiće, te i njih kratko propržiti. Zaliti sa 1 dl bijelog vina i dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tekućina ne uvri. Potom skloniti sa vatre pa dodati prezle, parmezan, rižu i začine po ukusu.
3. Pripremljenom smjesom napuniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama.
4. Na malo maslinovog ulja kratko propržiti lignje a potom ih izvaditi iz masnoće.
5. Posebno sjediniti sok od paradajza, bijelo vino, juhu od povrća i preostalo maslinovo ulje. Dodati bosiljak, začine po ukusu i preostali fil od punjenja i promiješati.
6. Pripremljenu mješavinu presuti u vatrostalnu posudu, utisnuti punjene lignje da ogreznu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 º C 40 min.
Izvor: Dobra hrana