Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Tijelo lignji ostaviti u komadu a krake isjeći na kockice.
2. Crni luk i šampinjone isjeći na kockice, a bijeli luk sitno isjeckati.
3. Polovinu maslina ostaviti u komadu a ostatak isjeći na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i bijeli luk a zatim dodati krake lignji i šampinjone te i njih kratko propržiti.
5. Potom dodati pirinač i nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok pirinač ne nabubri. Zatim dodati sjeckane masline i začine po ukusu te promiješati.
6. Pripremljenim filom napuniti lignje a otvore pričvrstiti čačkalicom (lignje ne treba previše puniti da tokom kuhanja ne bi popucale).
7. Posebno sjediniti sok od paradajza, preostalo maslinovo ulje, bijelo vino i 3 dl vode pa kratko prokuhati. Potom dodati ostatak fila, peršun, masline u komadu i punjene lignje pa sve zajedno kratko prokuhati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept