Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za sos:
Način pripreme:
1. Komade ribe pospite solju i biberom. Začinite mješavinom usitnjene majčine dušice, origana i žalfije samo s jedne strane.
2. Narendajte krompire ili ih isjecite na tanke trake. Stavite u posudu sa slanom vodom i ostavite 15 minuta da izađe maksimalna količina skroba. Isperite ih, ocijedite i dobro osušite kuhinjskom krpom.
3. Krompire ravnomjerno rasporedite po ribi, po onoj strani koju ste posuli začinima. Dobro pritisnite rukama da se krompiri slijepe međusobno, ali i prilijepe uz ribu.
4. U teflonskom tiganju zagrijte maslinovo ulje, stavite komade ribe s krompirima prema dolje. Pržite dok ne porumene na srednjoj temperaturi. Okrenite komade ribe i na drugu stranu. Pržite ne više od 2-3 minuta.
5. Zapržite pečurke na maslacu i dodajte pavlaku. Začinite majčinom dušicom, solju i biberom. Kuhajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne.
6. Poslužite losos dok je topao, preliven sosom od pavlake.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen