Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
600 g filea lososa
1 kg mladog špinata
120 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
40 g maslaca
1 limun
sol
svježe mljeveni biber
malo svježe mljevene čili papričice
listići peršina
2 šolje grčkog tipa jogurta
1 kašičica hrena
1 supena kašika kapara
nekoliko grančica svježeg kopra
Priprema:
Očistite špinat i dobro ga operite pa ostavite cijediti. U posudu stavite maslac, pa kada se otopi, dodajte oprane i očišćene listove špinata na koji minutu, tek toliko da povenu, posolite.
File lososa posolite i dodajte svjež mljeven biber i čili papričice.
Nasjeckajte kapare i svježi kopar. U zdjelicu istresite grčki tip jogurta, dodajte hren, kapare i kopar, posolite, pobiberite.
Na tavu stavite maslac pa kad se rastopi, ispecite losos s obje strane, a prvo stranu s kožom prema dolje.
Na tanjir stavite špinat, na njega poslažite file lososa, prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršuna.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana