Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Riba bi na vašoj trpezi trebalo da se nađe barem jednom nedjeljno, jer je dobar izvor proteina, a bogata je i zdravim omega 3 uljima. Donosimo vam recept za ukusnu slatko – kiselu kombinaciju: losos pečen u marinadi od limuna i meda.
Sastojci:
Priprema: Pomiješajte med, soja sos, limunov sok i alevu papriku. U tiganj sipajte dvije kašike maslinovog ulja i dobro zagrijte. File lososa začinite solju i biberom i pecite ga oko 6 minuta. Dodajte preostalo ulje, okrenite file i pecite ga još 6 minuta. Izvadite file iz tiganja. Stavite bijeli luk da se dinsta, a zatim mu dodajte smjesu od meda i limuna, i ostavite da se sve zajedno krčka na laganoj temperaturi. Zatim vratite losos u tiganj, da se 15-ak minuta krčka u sosu od meda. Servirajte ribu na tanjir i dekorišite je kriškama limuna. Kao prilog možete poslužiti rižu ili špinat.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock