Mađarsko pile

by | 8 Oktobra, 2013

Madjarsko-Pile

Sastojci:

  • 700 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl pavlake
  • 400 g pelata paradajza
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 2 dl goveđe supe
  • 1 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Piletinu i pelat paradajza isjeći na kocke, a crveni luk na rebarca.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk a potom dodati piletinu te pržiti dok bijelo meso ne porumeni.
3. U prženi luk i meso dodati pelat paradajza, supu i mljevenu papriku, začiniti po ukusu, poklopiti, pa dinstati na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta.
4. Posebno umutiti jogurt, brašno i kiselu pavlaku. Pripremljenu mješavinu dodati dinstanom mesu te kuhati još nekoliko minuta kako bi se masa zgusnula.
5. Gotovo jelo služiti uz barenu tjesteninu po izboru.

Izvor: Dobra hrana