
Za zdrav početak dana: Zobena kaša koju će zavoljeti i vaši najmlađi
Jamie Oliver je u jedan recept uspio ugurati sve što je potrebno za kvalitetan i zasitan doručak. Uz banane i tostirane bademe, ubacio je i mak, ci...
Potaži su postali omiljena vrsta tople kremaste čorbe, upravo zbog svoje guste strukture i velike količine vitamina, kojima obiluje povrće, za koje se odlučite. Mi smo ovoga puta odabrali ukusan potaž od mrkve i đumbira, bogat vitaminom A i beta-karotenom.
Sve što vam je potrebno je…
Priprema: U velikom tiganju zagrijte ulje. Propržite sitno isjeckan crni luk, dok ne omekša. Dodajte sitno isjeckan krompir i đumbir, te sve dinstajte još nekoliko minuta. Za to vrijeme u pola litra tople vode istopite kocku za pileću supu. Zatim u tu vodu dodajte sitno isjeckane mrkve i kuhajte 20-ak minuta, dok mrkva ne omekša. Zatim svo povrće stavite u blender i blendajte dok ne dobijete gustu smjesu. Vratite potaž na laganu vatru, začinite solju i biberom po želji, pa zatim promiješajte potaž da se svi sastojci lijepo sjedine. Servirajte toplo i ukrašeno svježim korijanderom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages