Medaljoni s ajvarom

by | 10 Oktobra, 2013

Medaljoni-Sa-Ajvarom

Sastojci:

  • 700 g mljevene junetine
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 3 kašike ajvara
  • 1 ljuta papričica
  • 1/2 veze peršuna
  • 9 jaja
  • 600 g mladih krompira
  • 1 dl ulja
  • začin C, biber, so

Priprema:

1. Peršun, ljutu papričicu, crni i bijeli luk sitno isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, ajvar, jedno jaje, ljutu papričicu, peršun, crni i bijeli luk, te začiniti po ukusu.
3. Od pripremljene mesne mase oblikovati 8 manjih pljeskavica pa ih peći na malo ulja sa obje strane dok ne porumene.
4. Svako jaje posebno ispržiti na malo ulja u kalupu za krofne kako bi se formirao željeni oblik. Na pečene pljeskavice staviti po jedno prženo jaje.
5. Mlad krompir ispržiti na ulju te služiti kao prilog uz medaljone od ajvara.

Izvor: Dobra hrana