Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjski file isjeći na krupnije komade, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Krajeve istanjenih šnicli podviti i oblikovati medaljone.
3. Crni luk i bijeli luk očistiti i isjeći na kockice, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti medaljone najprije sa završecima okrenutim nadolje, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Na kraju ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk, dodati kisele krastavce te i njih kratko propržiti.
6. Posebno sjediniti pavlaku za kuhanje sa kašikom brašna pa preliti luk i krastavce i začiniti po ukusu. Vratiti pržene medaljone dodati senf i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se sos ne zgusne.
7. Spiralnu tjesteninu obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept