Medaljoni u sosu od krastavaca

by | 24 Oktobra, 2013

medaljoni

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 4 srednja kisela krastavca
  • 1 kašika senfa
  • 3,5 dl pavlake za kuhanje
  • 1 kašika brašna
  • 300 g spiralne tjestenine
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Svinjski file isjeći na krupnije komade, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Krajeve istanjenih šnicli podviti i oblikovati medaljone.
3. Crni luk i bijeli luk očistiti i isjeći na kockice, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti medaljone najprije sa završecima okrenutim nadolje, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Na kraju ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk, dodati kisele krastavce te i njih kratko propržiti.
6. Posebno sjediniti pavlaku za kuhanje sa kašikom brašna pa preliti luk i krastavce i začiniti po ukusu. Vratiti pržene medaljone dodati senf i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se sos ne zgusne.
7. Spiralnu tjesteninu obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept