Mućkalica s piletinom

by | 1 Augusta, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice luka
  • 1 svježa paprika
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 3 paradajza
  • 2 dl pileće supe
  • 1 ljuta papričica
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašičica crvene mljevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isječeno na šnicle začiniti po ukusu, pa ispržiti na ulju. Prženu piletinu isjeći na rezance.
2. Papriku i paradajz isjeći na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršun sitno isjeckati. Pirinač obariti u slanoj vodi.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk, dodati papriku, paradajz i ljutu papričicu, pa dinstati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Kada povrće omekša, dodati meso, pirinač, peršun i mljevenu papriku, začiniti po ukusu, te zaliti supom i dinstati na umjerenoj temperaturi još 5 minuta.
5. U gotovo jelo umiješati kiselu pavlaku.

Izvor: Dobra hrana