![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk isjeći na kockice, bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mljeveno meso i pržiti dok ne promijeni boju.
3. Dodati mljevenu papriku, bijeli luk, sok od paradajza, peršun i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Šampinjone isjeći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali.
5. Praziluk očistiti i isjeći na kolutove, a potom kratko prokuhati u slanoj vodi. Sačekati da omekša i ocijediti ga od suvišne tečnosti.
6. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mlijeko, dodati sjeckanu mocarelu i promiješati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti polovinom praziluka, nanijeti pola fila od mesa i prekriti polovinom prženih šampinjona. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
8. Pripremljenu musaku preliti mješavinom od jaja i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept