Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Patlidžanima odsjeći vrhove a zatim ih zajedno sa korom isjeći na tanke listove. Potom listove propržiti sa obe strane na vrelom ulju da porumjene.
2. Crni luk iseći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk pa dodati mlevenu junetinu i dinstati na umjerenoj temperaturi. Kada je meso napola dinstano, dodati isjeckani pelat paradajza i začine po ukusu te dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Na svaki list patlidžana staviti kašiku fila od mesa i urolovati.
5. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlijeko mješajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu i parmezan.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati rolnice patlidžana. Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti bešamel sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumjeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept