Musaka sa pireom

by | 16 Maja, 2013

Sastojci:

  • 600 g mljevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 mrkve
  • 200 g graška
  • 2 kašike vuster sosa
  • 2 dl juneće supe
  • 1 dl soka od paradajza
  • 700 g krompira
  • 20 g parmezana
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašike putera
  • 200 g kačkavalja
  • 1 jaje, ulje, so

Priprema:

1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Na ulju propržiti crni luk i mrkvu a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je meso napola dinstano, dodati grašak, vuster sos, sok od paradajza i soli po ukusu te nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Krompir obariti u slanoj vodi a potom ocijediti.
5. Obareni krompir ispasirati te sjediniti sa puterom, pavlakom i parmezanom, dodati soli po ukus i promiješati.
6. U nauljenu tepsiju sipati smjesu od mesa, zatim rasporediti fil od krompira i odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana