Oslić na meksički način

by | 1 Decembra, 2013

oslic na meksicki nacin

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 1 limun
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 2 crvene paprike
  • 150 g crvenog pasulja iz konzerve
  • 70 g kukuruza šećerca
  • 300 g pelata paradajza
  • 2 kašike ljutog ajvara
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Filete oslića isjeći na kocke, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u kukuruzno brašno pa pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
3. Crvenu papriku isjeći na kockice, a pelat paradajza samljeti.
4. Na malo ulja propržiti crvenu papriku da omekša, a zatim dodati pelat paradajza i kukuruz šećerac te sve zajedno kratko prodinstati.
5. Pred kraj dinstanja dodati pasulj iz konzerve, ljuti ajvar i začine po ukusu pa kuvati još 5 min.
6. Pržene filete oslića preliti pripremljenim umakom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept