Oslić na meksički način

by | 23 Aprila, 2018

Sastojci:

500 g fileta oslića
1 limun
200 g kukuruznog brašna
2 crvene paprike
150 g crvenog graha iz konzerve
70 g kukuruza šećerca
300 g pelata paradajza
2 kašike ljutog ajvara
mješavina začina
ulje

Priprema:

1. Filete oslića isjeći na kocke, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u kukuruzno brašno pa pržiti na vrelom ulju najprije sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
3. Crvenu papriku isjeći na kockice, a pelat paradajza samljeti.
4. Na malo ulja propržiti crvenu papriku da omekša, a zatim dodati pelat paradajza i kukuruz šećerac te sve zajedno kratko prodinstati.
5. Pred kraj dinstanja dodati grah iz konzerve, ljuti ajvar i začine po ukusu pa kuhati još 5 min.
6. Pržene filete oslića preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Pošalji recept