
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Filete oslića isjeći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i poprskati sokom od limuna.
2. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i parmezana.
3. Panirane filete spuštati na vrelo ulje i pržiti najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
4. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati 2 ravne kašike brašna i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati sjeckanu mocarelu i začine po
ukusu i uz neprestano miješanje sačekati da se sir otopi.
5. Paradajz isjeći na kolutove. Na svaki komad ribe staviti kolut paradajza, preliti ga sa malo sosa od mocarele i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Zatim filete poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i kratko peći u rerni dok se sir ne otopi.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept