Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
1 pile od 1,5 kg
3 čena bijelog luka
1 limun
1 l punomasnog mlijeka
150 g putera
bosiljak, origano
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pile oprati, osušiti, premazati sokom od limuna spolja i iznutra, začiniti po ukusu i posuti mješavinom bosiljka i origana.
2. U većoj šerpi otopiti puter, pa pržiti pripremljeno pile sa svih strana dok ne porumeni, zatim dodati očišćene, napola presječene čenove bijelog luka i pržiti ih još 1-2 minuta.
3. Proprženo pile zaliti mlijekom, pa kuvati pola sata sa jedne strane povremeno ga prelivajući, zatim ga okrenuti sa druge strane i nastaviti kuvanje još pola sata uz povremeno prelivanje, sve dok pile ne omekša.
IZVOR: POŠALJI RECEPT