Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
450 g gljiva
100 g parmezana
1 šolja palente
6 čenova bijelog luka
2 kašike maslaca
4 grančice timijana/majčine dušice
maslinovo ulje
Priprema:
Pomiješajte gljive, timijan i bijeli luk. Dodajte sol i biber, pa i maslinovo ulje. Prebacite ih u posudu za pečenje u jednom sloju i pecite ih na 180 stepeni dok se ne ispeku.
U lončiću zagrijte četiri i po šolje vode, dodajte pola količine maslaca i so. Maknite s vatre, pa postepeno dodajte palentu i miješajte čitavo vrijeme. Poklopite lonac, ubacite u pećnicu i pecite oko pola sata.
Izvadite palentu iz pećnice i dodajte ostatak maslaca. Dobro pomiješajte. Kada ste palentu izvadili iz pećnice, pojačajte temperaturu na 200 stepeni pecite gljive još pet minuta, pa ih izvadite. Poslužite palentu s pečenim gljivama.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock